Advokater med speciale i byggeret

Byggeadvokat

Hvis du arbejder i byggebranchen, kan du ofte risikere at stå i en konflikt. Der er mange parter, som er inde over byggeri, og uanset om du er entreprenør, teknisk rådgiver eller bygherre, gælder det om dels at varetage egne interesser, dels sørge for, at de andre parter i byggeriet også er tilfredse.

Forventningsafstemning og styr på juraen

Der kan altid ske noget i en byggeproces, som ender med at forsinke byggeriet. Det er ofte en stærkt utilfredsstillende situation, hvis du er bygherre eller entreprenør, især hvis du har investorer, der ånder dig i nakken for at få projektet færdigt til tiden. Som teknisk rådgiver eller ansvarlig for den konkrete udførelse af projektet kan du opleve, at du bliver presset, uanset hvad du gør, og det kan være svært at forklare dem højere oppe i systemet, hvorfor et byggeri er forsinket. Derfor er det en god idé at forventningsafstemme fra starten, så alle parter har et realistisk syn på, hvordan byggeriet vil forløbe, hvad der kan ske undervejs og den reelle tidshorisont for færdiggørelsen.

Det er også vigtigt, at der fra starten er styr på det juridiske og alle tilladelser er på plads, før man begynder på selve byggeriet. Derfor kan det være en god idé at hyre en byggeadvokat, når projektet skal sættes i gang. En advokat specialiseret i enterpriseret kan være en stor hjælp. En advokat inden for byggeret kan hjælpe med rådgivning og juridisk sparring, hvis dit byggeri er forsinket, håndværkerne kræver ekstrabetaling eller der er mangler på det færdige byggeri. En advokat kan også hjælpe ved skøn eller syn af et byggeprojekt.

Juridisk bistand til byggeprojekter

Et byggeprojekt kræver, at der indgås en række gensidigt forpligtende kontrakter. For at sikre at juraen er i orden, før projektet sættes i gang, bør du få en advokat til at bistå dig med at udfærdige kontrakter og gennemse de kontrakter, du selv skal underskrive. Sørg blot for, at det er en advokat med speciale i byggeret, som du benytter. Ellers kan du ikke være sikker på, at du får den rigtige rådgivning. En dygtig byggeretsadvokat kan også hjælpe med at strukturere samarbejdet med dine partnere og leverandører i projektet. Gælder der særlige miljøhensyn, kan en advokat i miljøret hjælpe.

Hjælp når byggeriet går galt

Hvis samarbejdet med dine partnere eller leverandører kører af sporet, kan en advokat også hjælpe med at mægle i konflikten. Du kan endda få undervisning i konfliktløsning og enterpriseret, som tager udgangspunkt i netop din situation.

Advokat Frederik Bue Johnsen
c/o Homann Advokater
Amagertorv 11
København K, 1160
33 12 60 41

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*