Anderledes og ambitiøse spisesteder i København

Anderledes restauranter

København har over de sidste femten år udviklet sig til nordens gastronomiske højdepunkt. Folk fra hele verden kommer til København – udelukkende på grund af maden og dens kvalitet. Derfor er du en af de heldige, som kan spare både tid og penge på at besøge restauranter af høj kvalitet, hvis du er bosat i København eller omegn. Nordisk mad har fået et stærkt brand verden over, og derfor kan du med fordel begynde at søge efter din type mad og sted i nærheden. Men hvad gør en restaurant god og hvad karakteriserer et køkken af høj kvalitet? Det kigger vi nærmere på i nedenstående beskrivelser.

Hvordan får man Michelinstjernen?

Et køkken kan få tildelt Michelinstjerner udelukkende på baggrund af maden. De fleste folk tror, at Michelinstjerner er en samlet vurdering af restauranten, men sådan hænger det ikke sammen. Michelinstjernen bliver tildelt på baggrund af fem kriterier.

  1. Råvarernes kvalitet
  2. Kokkens håndværksmæssige evner
  3. Personligheden, som skal gennemsyre maden
  4. Pris
  5. Oplevelsen verden rundt skal være den samme

Disse kriterier er universelle verden rundt, så derfor kan man være sikker på, at de er på plads, når og hvis man besøger et køkken, der har fået tildelt Michelinstjerner. Tommelfingerreglen er, at restauranter med en enkelt stjerne er værd at besøge, fordi den højst sandsynlig er den bedste i sin omkreds. Den har med andre ord formået at udkonkurrere alle andre restauranter i omegnen, og er derfor værd at besøge. Et køkken, der har fået tildelt to stjerner er ofte værd at tage en omvej for, og er ofte ikke blot den bedste lokalt, men også mere globalt.  Restauranter, der har fået mere end to stjerner er ofte karakteriseret ved et utroligt højt gastronomisk niveau og de er ofte værd at rejse længere tid for.

Michelinstjerner i København

Der findes adskillige restauranter i København, som har fået tildelt Michelinstjerner, og det kan alle gastronomi-elskere glæde sig over, hvis de er bosat i Norden eller i København. Et godt eksempel er Nicola Fanetti, som har valgt at fusionere det traditionelle italienske køkken med den nordiske fremgangsmåde. Han er en af de kokke bosat i København, som har haft stor succes med sin madkundskaber og fortsætter med at være en af de mest populære kokke i sin tid. Så hvis du bor i København og har tænkt dig at finde en ambitiøs og anderledes restaurant, så kan du med fordel bruge internettet til at finde den rette. Der er op til flere muligheder, når det kommer til gastronomi af høj kvalitet, du skal blot beslutte, hvilken en der vil passe dig bedst.

 

Restaurant Brace

Teglgårdstræde 8a

1452 København K

28 88 20 01

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*