Tegn på at dit kæledyr skal til dyrlægen

Som dyreejer kan du med fordel tage til et årligt sundhedstjek hos din lokale dyrlæge på Frederiksberg, for at sikre dig, at dit kæledyrs helbred er i top. En årlig sundhedsundersøgelse er en forebyggende foranstaltning, som forbedrer chancen for at opdage begyndende sygdomme rettidigt, så man undgår, at disse udvikles til omfattende sygdomsforløb.

Dit kæledyr er ikke i stand til at fortælle dig, hvis den har det dårligt grundet sygdom. Derfor er det vigtigt, at du foruden de årlige sundhedstjek, selv er opmærksom på dit kæledyrs helbred. Du kan lære at afkode enkle tegn på, at dit kæledyr har det skidt, så du i fremtiden kan reagere i rette tid, hvis din kat eller hund bliver syg.

Tre sygdomstegn, du skal være opmærksom på

1. Ændret adfærd

Oplever du, at dit kæledyr opfører sig anderledes end det plejer, så kan det være et tegn på, at dit kæledyr er plaget af sygdom. I tilfælde af, at dit kæledyr udviser aggressive adfærdstendenser, som det ikke tidligere har gjort, så kan det være et tegn på, at dit kæledyr er generet af en sygdom eller infektion, som er smertefuld. Omvendt, hvis dit kæledyr virker afkræftet og for eksempel ikke længere vil med ud at gå tur, kan denne atypiske adfærd ligeledes indikere mistrivsel grundet en tærende sygdom.

2. Nedsat appetit

Manglende eller nedsat appetit kan skyldes sygdom og smerter. Særligt er tandproblemer en hyppig årsag til, at dit kæledyr mister appetitten, da det således bliver en smertefuld oplevelse at spise. Lider dit kæledyr af tandproblemer er det heldigvis nemt at opdage, da dyret således vil se besværet ud i spisesituationer, og måske endda kun vil tygge i den ene side af munden.

Hvis dit kæledyr i en periode har en mindsket appetit, skal det tages alvorligt, da det foruden tandproblemer også kan skyldes leverlidelser, hundesyge eller parvo virus.

3. Mat eller slidt pels

Hvis din kat eller hund mister glansen i pelsen, kan det være et tegn på, at dyret ikke får tilstrækkeligt med vitaminer. En mat, skællende eller fedtet pels kan også skyldes et mere alvorligt og underliggende problem, som for eksempel en hudlidelse, infektion eller orm. Derfor er det altid en god ide at besøge en professionel dyrlæge, som kan afdække, hvorvidt årsagen til pelsproblemet er alvorlig.

Kontakt en dyrlæge

Bliver du opmærksom på et eller flere af disse tegn, bør du som ansvarlig dyreejer straks kontakte en erfaren dyrlæge på Frederiksberg. Således sikrer du dig dit kæledyrs ve og vel.

 

Lindevang Dyreklinik

Peter Bangs Vej 40

2000 Frederiksberg

36 31 31 37

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*