Vi følger tidens trends på en tur rundt i Danmark

Hvem bestemmer, om noget er trendy? Er det bloggerne på nettet, der dikterer, hvad der er hot eller not? Eller er det reklamefolk, der manipulerer os til at ville eje de rigtige produkter eller gøre brug af bestemte ydelser?

De hippe bloggere og de smarte reklamefolk har måske en vis indflydelse på, hvad vi opfatter som værende in. Men i sidste ende er det os – folkemængden – der bestemmer om noget er trendy eller ej. Det er strømninger i samfundet, der sætter trendsne, og når alt kommer til alt, er det os selv, der afgør, hvilke butikker vi besøger, hvilket musik vi lytter til, og hvilke tendenser vi bekender os til. Det er os og vores valg som forbrugere, som mode-, film- og musikbrancherne og forretningslivet lever af.

I forlængelse af den påstand tager vi i dette indlæg på besøg hos en håndfuld virksomheder, som alle på en eller måde er resultater af nutidige tendenser, og som hver især forsøger at opfylde nogle af de behov, som tidens trends har skabt. 

Platin Hair

Vi starter vores tour de trend i hovedstaden. Her finder du Platin Hair – en frisør i København K, som i den grad har fingeren på pulsen, hvad angår trends og tendenser inden for styling, makeup og klip. De to indehavere Iben og Malene er begge frisører og makeup-artister med en ukuelig lyst til hele tiden at udvikle deres faglige kunnen, og i deres stræben efter at imødekomme tidens trends har de altid et vågent øje på, hvad der rører sig i styling- og frisørverdenen. 

På trods af at mange af Platin Hairs services er målrettet kvinder, tilbyder Iben og Malene også herreklip til Københavns mandlige trendsættere. Og selvom personalet i salonen i Knabrostræde er trendy og yderst bevidste om aktuelle tendenser, er de ikke blege for at byde indenfor til en god, gammeldags gang hygge og behagelig atmosfære. Den klassiske, personlige kundeservice er ligeledes et “fortidslevn”, som de to kvinder har gjort til en fast del af deres moderne salon.

Service Nordic

På vores næste stop bevæger vi os lidt væk fra indre by og ud i de københavnske forstæder – nærmere bestemt Herlev. Her holder servicevirksomheden Service Nordic til. I en tid hvor det at kunne finde plads til både karriere, familie, sport og hobby er en trend i sig selv, kan det være svært at nå de sure pligter som rengøring og vinduespolering – og her kommer Service Nordic ind i billedet. Virksomheden tilbyder nemlig professionel rengøringshjælp til både private og erhvervsdrivende kunder, som ønsker at fokusere på andre ting end støvsugning, gulvvask og rengøring.

Service Nordic er i øvrigt en moderne virksomhed, som ved, at bæredygtighed er in, og at miljøsvineri er yt. Derfor vægter de miljøvenlig rengøring højt, og de gør så vidt muligt brug af skånsomme metoder og midler – selv når de udfører mere krævende opgaver som facaderens hos deres kunder i København og omegn.

Comentor

Mange forbinder nok Paris med trendsetting, og næste virksomhed holder da også til i Paris – sådan næsten da. For det danske konsulent- og rekrutteringsbureau Comentor slår deres folder i Aalborg, Nordens Paris, hvor de hjælper det nordjyske erhvervsliv med at rekruttere og udvikle medarbejdere.

Comentor er relevante i en tid, hvor ord som “personlig udvikling”, “ledelsesudvikling” og “målsætning” er trendy som aldrig før. Virksomheden har nemlig fokus på at lære andre virksomheder at navigere i de mange udfordringer, som det moderne forretningsliv kan føre med sig. Comentor-holdet tilbyder desuden en række populære ydelser inden for rekruttering – herunder executive search, search, selection og headhunting.

Tandlægerne i Jyllandsgade

Vi bliver på fastlandet på vores næste stop. Vi skal dog et godt stykke syd for Aalborg – nærmere bestemt Fredericia, hvor Tandlægerne i Jyllandsgade holder til. Det venlige, imødekommende og professionelle personale på klinikken tilbyder en bred vifte af ydelser inden for moderne tandbehandling, og de har da også deres patienters tandsundhed som deres førsteprioritet. I klinikken har man dog bidt mærke i den stigende interesse i kosmetisk tandpleje, og personalet tilbyder derfor også behandlinger som tandblegning og tandretning.

Schreibers

Det sidste stop på vores lille tour de trend ligger blot 40 minutters kørsel fra Fredericia. Vi skal nemlig en tur til Tørring. Her ligger virksomheden Schreibers – og det har den gjort siden 1957. Schreibers producerer og sælger vinkasser og displaysystemer til kunder i detailhandlen og er eksperter i specialfremstilling af unikke, salgsfremmende løsninger til den kræsne og trendorienterede forretningsdrivende.

Ligesom Service Nordic er Schreibers en moderne virksomhed, som ved, at bæredygtige produkter og miljøvenlige løsninger hører til blandt tidens trends. Derfor producerer de hovedparten af deres produkter i træ, som oven i købet kommer fra miljøbevidste leverandører. Schreibers produktion foregår desuden på virksomhedens eget, lokale savværk, og miljøbelastningen er derfor minimal.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*