Hvornår skal jeg bruge professionel hjælp ved boligkøb?

Når du skal købe en ny bolig, så er det først og fremmest vigtigt, at du er kommet af med din gamle bolig. Det er nemlig det første step til at komme videre, hvis du vil undgå at stå med to huslejer. Du kan nemlig ikke være garanteret et hussalg, lige meget hvor meget du håber på det. Når du har fået solgt din gamle bolig, er du klar til at gå på udkig efter drømmehuset, og hvis du er så heldig, at du har fundet det, så er du ikke langt fra at kunne gøre drøm til virkelighed. Men der er en række processer du skal igennem først, foruden det økonomiske aspekt, som du skal snakke med din bankrådgiver om. Der er nemlig andre ting, som er gode at få en professionel til at hjælpe dig med, så du kan være sikker på, at alt er som det skal være.

Tilstandsrapport og ejerskifteforsikring

Du skal altid vide, hvad tilstandsrapporten beskriver, og hvordan du er dækket af ejerskifteforsikringen. Formålet med tilstandsrapporten er at dække over de eventuelle problemer og mangler, der måtte være i boligen. Ud fra en tilstandsrapport bliver der tegnet en ejerskifteforsikring, der dækker skjulte fejl og mangler ved et hus, som var til stede på overtagelsesdatoen. Er der anmærkninger i tilstandsrapporten er det vigtigt at være opmærksom på især K3’ere, som kan være skader, der kan koste dig dyrt i sidste ende. Desuden er det vigtigt at få lavet en el-installationsrapport, der også går ind under ejerskifteforsikringen. Her vurderes alle synlige el-installationer, og der foretages målinger af stikkontakter, lampeudtag og afbrydere.

Juridisk rådgivning

Med juridisk rådgivning kan du føle dig mere tryg i din købssituation. For kan man fortryde sin underskrift på købsaftalen, hvis sælger endnu ikke har underskrevet den? Det er disse spørgsmål, som en boligadvokat kan hjælpe dig med at besvare. Måske lyder boligkøb og advokat lidt voldsomt, men det er faktisk særdeles vigtigt. Med en boligadvokat i København, har du en ekspert inden for det givne boligmarked, og en hjælpende hånd til at skrive et korrekt skøde, hjælpe med at tjekke en andelsforenings budget og garantere, at alle kontrakter er korrekt udført. Du kan altid få besvaret dine spørgsmål, hvis de har juridisk karakter, og så kan du sove trygt om natten, når du ved, at alle papirerne er som de skal være. Selvom det kan virke som en unødvendig udgift, så skal du sørge for at alliere dig med en boligadvokat. Ellers kan det få en række konsekvenser for dig i sidste ende.

Boligkøbsadvokaterne

Frederiksborggade 5A

1360 København K

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*