Campingvognens historie 

I dag ser vi dagligt biler, der kommer kørende med en campingvogn bagpå, eller også den nyere version, som er en autocamper. Vi glemmer helt at tænke over, hvordan campingvognen egentlig blev til i sin tid, idet de er blevet en del af mange danskeres hjem og årlige sommerferie. Men campingvognen blev faktisk til på baggrund af sigøjnerne, romaerne og andre rejsendes beboelsesvogne, hvilket hører fortiden til. Den britiske læge og forfatter William Gordon Stables blev inspireret af disse vogne, og i 1880 bestilte han en campingvogn med det formål at rejse rundt i Storbritannien og indsamle inspiration til sine bøger. Campingvognen blev bygget efter Stables’ anvisninger, og han brugte den resten af sit liv. Herefter blev kendskabet til Sables’ opfindelse udbredt, og i Danmark var vi også positive omkring hans opfindelse. Men hvornår begyndte vi at campere i Danmark?

Camping i Danmark 

Vi danskere har også taget campingvognen til os, og det begyndte vi på allerede i slutningen af 1920’erne, hvor de første lejrpladser opstod uden for byerne. I 1948 blev en af de første campingvogne bygget i Danmark og var en særlig bestilling fra Jyllands-Posten. Efter lønmodtagerne i Danmark blev berettiget tre ugers ferie med løn efter 1950, blev campingvognen mere populær i Danmark. Der kunne sove tre personer i de første af slagsen, og det var noget af en luksus, hvis man var indehaver af et sådant mobilt feriehus. I begyndelsen af 1960’erne blev produktionen for alvor sat i gang, og der kom også tyske campingvogne ud på det danske marked. Og kigger vi tilbage på 2015, så var der omkring 140.000 campingvogne på danske plader. Størstedelen tilhørte folk i Jylland, og i Københavnsområdet var der kun omkring 1.500 campingvogne at finde.

Nutidens campingvogne

Er du ude efter en campingvogn i dag, så kan du næsten få lige, hvad du ønsker dig. For mulighederne er i takt med teknologiens udvikling blevet så mange, at du kan få både massagebruser, opvaskemaskine og klimaanlæg i hele campingvognen. Det er dog langt fra alle, der vælger at købe de helt store modeller. Det samme gælder ekstraudstyr til campingvognen, hvor du kan få markiser, fortelte og en masse andet dertil. Der findes en række forhandlere, der forhandler campingudstyr i København, som ofte ligger inde med alt det, du kunne stå og mangle. Vi kan i hvert fald konkludere, at Stables’ opfindelse blev en succes og er til glæde for mange mennesker den dag i dag.

Campingdeals.dk

Sydvestvej 123 A, Stuen

2600 Glostrup

31489959

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*