Hvor lang tid kan man have en 16 tommer cykel

16 tommer cykler er lavet til børn, der har en højde på minimum 105 cm og en skridtlængde på minimum 45 cm – det svarer til et barn på ca. fire år. Hvis barnet snart er 105 cm høj, og har cyklet en del før, kan barnet sagtens bruge en 16 tommer cykel alligevel. Er det derimod barnets første gang på en cykel, er det bedre at vælge en mindre cykel, da det i så fald vil være meget lettere for barnet at lære at cykle og dermed få en bedre oplevelse.

På de fleste børnecykler kan man indstille sædet op og ned, således at man kan tilpasse cyklens højde i takt med, at barnet vokser. Den laveste sædehøjde på en 16 tommer børnecykel er 45 cm og betyder altså, at barnet skal have en tilsvarende skridtlængde. Den højeste sædehøjde varierer fra cykel til cykel, men nogle børn kan bruge deres 16 tommer børnecykel helt op til 6 års alderen – det kommer dog helt an på, hvor hurtigt barnet vokser, og hvor højt man kan indstille sædehøjden på den enkelte cykel.

Der findes mange forskellige børnecykler på markedet, bl.a. Puky børnecykler, der har børnecykler i alle størrelser til både piger og til drenge. Flere forhandlere specialiserer sig i børnecykler, og går op i at børn skal få en god start på cyklen samt øge bl.a. mobilitet og balanceevnen. De fleste Puky børnecykler er lavet af aluminiumstel for at gøre cyklen lettere for barnet at styre. Puky børnecykler fås i flere forskellige farver og designs.

Man anbefaler yderligere, at nybegyndere, som ikke har så god føling med at cykle endnu, kan nå jorden med fødderne på deres første cykel. Hvis dit barn er nybegynder, kan du overveje at tilkøbe støttehjul og eventuelt en hjælpestang. Med støttehjulene får dit barn muligheden for at køre frit rundt på cyklen, uden at skulle være bange for at falde.

Når det er ved at være tid til at dit barn skal smide støttehjulene, kan det være en god idé at træne med en hjælpestang til at starte med. Med en hjælpestang kan barnet nemlig lære at cykle på en 16 tommers cykel uden støttehjul, men stadig med lidt hjælp. Med en hjælpestang er det nemmere at vurdere, hvornår barnet er ved at have balancen, så du kan slippe hjælpestangen og lade barnet køre alene. Husk at dit barn altid bør være iført en cykelhjelm – også selvom der er støttehjul på cyklen.

 

PUKY Danmark

Philip Heymanns Allé 3

2900

Hellerup

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*