Sådan beskytter du dig godt på motorcykel

Bortset fra at køre forsvarligt samt at have din motorcykel up-to-date med de nyeste foranstaltninger for sikkerhed, skal sikkerhedsudstyret naturligvis også være i orden. Udstyret bidrager nemlig til at nedsætte din risiko for at komme til skade, hvis noget går galt i trafikken. Læs med herunder og få gode råd til, hvilket udstyr der er det sikreste at køre med, når kværnen skal en tur ud i det blå.
Tekstil eller læder?
Kør altid med køredragt eller tøj, der har indbygget beskyttelse. I denne forbindelse skal du før en køretur altid sikre dig, at tøjet stadig passer og sidder helt tæt. Dette skal gøres, da slagbeskyttelsen kun dækker helt optimalt, hvis tøjet sidder godt fast og ikke forskyder sig, hvis uheldet er ude. Når der skal investeres i en køredragt, er der overordnet to materialer, som denne kan vælges i:

Tekstil: De fleste køredragter i tekstil, har både indbygget beskyttelse for slag og er også meget åndbare. Desuden indeholder tekstilet isolerede membraner, som beskytter dig, hvis du er involveret i en ulykke.

Læder: Vælger du derimod en køredragt i læder, er du nødsaget til, i samme omgang, at anskaffe dig en regndragt. Hvis du kører i regn, og læderet bliver vådt, beskytter dette dig ikke så optimalt, som hvis materialet er tørt. Vådt læder er desuden ikke synderligt rart at have på, og irritationen og ubehageligheden ved vådt tøj kan i værste tilfælde aflede din opmærksomhed fra vejen.

Husk også…
Udover at påføre dig den helt rigtige køredragt, skal du ligeledes sørge for, at ryg, knæ, ankler, hænder, albuer, underarme og skuldre er beskyttet på bedst mulig vis. Dette kan du eksempelvis gøre ved, at påføre dig regulære og hårdføre motorcykel-støvler eller en decideret vest, der indeholder en oppustelig airbag, såfremt heldet skulle være ude. Airbagvesten passer uden på din almindelige MC beklædning og udstyr, og vesten puster sig op på et splitsekund og giver den stødabsorberende effekt, der skal til, alt imens den typisk afhjælper hovedskader ved eventuelle fald.


Hvor finder jeg udstyret?
Der findes mange steder rundt omkring i landet, som forhandler brugervenligt og sikkerhedsorienteret MC udstyr til privatpersoner. Så hvad enten du skal finde en fed køredragt, en oppustelig airbagvest eller andet sikkerhedsudstyr, kan du finde en forhandler af MC udstyr i København, Rungsted eller Vedbæk.

NAP:
MC Hjørnet Nordsjælland ApS
Krakasvej 9
3400 Hillerød
48 79 66 00

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*