Hundens vaccinationer

Ligesom vi mennesker skal vaccineres mod diverse sygdomme, så skal dyr og hunde også. Men hvad er det egentlig for nogle vacciner, en hund får og hvorfor?

Når en hund bliver vaccineret, er det blandt andet mod følgende sygdomme: rabies, parainfluenza, parovirus, smitsom leverbetændelse og leptospirose. Dyrlægen plejede at vaccinere mod 2 stammer af leptospirose, men grundet oversvømmelse af kloakvand, skal der nu vaccineres mod 4 stammer. Hvis din hund kun har vaccinen mod de 2 stammer, skal du kontakte din dyrlæge, så I kan få booket tid til den nye vaccine, der bekæmper alle 4 stammer.

Man vaccinerer hunde imod diverse sygdomme. Det er ofte normale sygdomme, en hund kommer ud for, men som der ikke er lavet en effektiv behandling imod. En hunds første vaccine skal ske efter 12 uger fra fødslen.

Det er vigtigt, at det ikke sker for længe før de 12 uger, men heller ikke for længe efter. Når en hund bliver født, får den nemlig en form for ”kunstig” immunforsvar igennem modermælken, og for at opretholde dette immunforsvar og forstærke det, skal hunden have sine vaccinationer.

Det er normalt at give hunden 2 vacciner med 4 ugers mellemrum. Men hvis den første vaccine allerede sker 8 uger efter fødslen, er det ikke garanteret, at den har den ønskede virkning, og det kan derfor være nødvendigt, at man skal vaccinere hunden 3 gange. Så lige så snart man har fået sig en hundehvalp, vil det være en rigtig god idé at kontakte en professionel og dygtig dyrlæge i København og få booket en tid med det samme til 12 ugers vaccinationen. På den måde er man sikker på, man ikke glemmer det.

Det er selvfølgelig ikke kun de 2 vacciner, en hund får. Den vil skulle vaccineres resten af livet. Dette er dog meget forskelligt, hvor ofte det skal ske, og det vil være noget, dyrlægen vurderer alt efter hundens alder, levemåde og andre faktorer. Det er ren kutyme, at dyrlægen laver et ganske almindeligt sundhedstjek på hunden, når man er til konsultation, hvilket også bliver taget med i dyrlægens vurdering omkring, hvornår hunden skal vaccineres næste gang. Husk at booke en tid til den næste vaccination med det samme, så du ikke glemmer det.

VALBY DYREKLINIK

Vigerslevvej 132

Valby 2500

36 30 10 30

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*