Hvad er Boheme?

På fransk betyder ordet boheme sigøjner, og ordet blev tilbage i tiden brugt om sigøjnere man mente stammede fra Bøhmen. I dag bliver ordet brugt over hele verden til at beskrive en bestemt livsstil – den frisindede og kreative livsstil.

Boheme og boligindretning

Inden for boligindretning bliver ordet brugt til at beskrive en stilart. Oprindeligt var de typiske kendetegn for boheme stilen kraftige farver, forskellige mønstre, planter, puder og et hjem fyldt med nips. Gæster i et hjem indrettet med boheme stilen vil ofte opfatte hjemmet meget hyggeligt, men også kaotisk på grund af de mange ting, som indretningen indeholder. I et klassisk hjem indrettet med boheme, vil kan man opleve at spisebordsstolene er forskellige, der er ikke to ens kaffekopper og hjemmet kan fremstå dunkelt og rodet, på grund af de mange kraftige farver, der findes i puder og gulvtæpper.

Nordisk boheme

I nyere tid kombineres den oprindelige boheme indretning med den nordiske indretningsstil. I nordisk boheme lægger man en dæmper på de kraftige farver og de mange nips, så stilen er mindre kaotisk. I et hjem med nordisk boheme finder man stadig puder og tæpper, der stadigt kan være farveprydende, men i mindre mængder.

Den nordiske stilart er ofte kendetegnet ved det enkle og minimalistiske. Nips kan stadig findes i hjemmet, men overdynger ikke længere indretningen, og indretningen fremstår derfor mere enkel.

Indretningselementer i nordisk boheme

Når man skal indrette sit hjem med nordisk boheme, er det vigtigt at man husker at afgrænse mængden af nips, der står rundt omkring i hjemmet – og de nips man har, skal have en bestemt plads.

Når man indretter med nordisk boheme, indretter man som hovedregel lyst og enkelt. Væggene vil typisk være malet i en den samme lyse farve, men behøver ikke nødvendigvis at være hvid.

I stuen kan man indrette med en sofa i ensfarvet stof i en afdæmpet farve, en masse puder i forskellige former og farver, og et kelim tæppe på gulvet med rødlige farver, der står under sofaen og et enkelt sofabord. Man kan godt sætte hylder op i hjemmet, hvor der ligger nogle enkelte bøger og enkelte nips. Det er vigtigt, at der er en vis mængde luft på hver hylde. Man kan også opsætte billedvæg i, hvor man bruger forskellige rammer, motiver og størrelser, men billederne er placeret systematisk og med omhu.

Hvis man allerede har et hjem indrettet i nordisk stil, er det let at tilføje boheme indretning – med blot enkelte elementer kan man opnå et boheme udtryk i hjemmet.

Noeola

Staktoften 22 A

2950 Vedbæk

20 70 07 02

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*