Hvad må man få lavet på en nummerplade?

Det kan være fristende at bestille en nummerpladeramme med dit eget personlige præg. Måske du gerne vil have dit navn til at stå på den eller måske navnet på et kæledyr. Måske dit firma? Dog kan man ikke bare skrive det, man ønsker på sin nummerplade. Den tjener nu nok engang det formål, at bilen kan registreres og identificeres. Derfor er der visse krav der skal overholdes.

Krav til nummerpladen

Det første krav der stilles til nummerpladeramme med tekst er, at teksten mindst skal være på to danske bogstaver eller tal. Dernæst må der højst være syv bogstaver eller tal på nummerpladen. Dette er logisk nok, da der selvfølgelig er begrænset plads på selve rammen. Desuden sikrer dette krav, at det er nemt og overskueligt at huske teksten, hvis det skulle blive nødvendigt, for eksempel i forbindelse med ulykke eller lignende.

Samtidig kan du ikke vælge en kombination af bogstaver og tal som allerede er i brug. Det giver ingen mening med registrering og identifikation af bilen, hvis der er flere biler ude i trafikken, der har ens nummerplader. Derudover er der et krav om, at man ikke kan vælge to bogstaver, som er efterfulgt af kun tal. Derved ville den ligne en almindelig nummerplade for meget.

Hvem bestemmer om min nummerplade er i orden?

Måske har du mange gode idéer til kække eller humoristiske nummerpladetekster. Men ved salg af nummerpladerammer er der også her et krav til selve tekstens indhold. Tekstens indhold må ikke virke stødende eller til ulempe for nogen, for eksempel et køn eller en bestemt gruppe mennesker. Den må heller ikke være af stærk seksuel karakter. Herunder hører også, at du ikke må bruge et navn, som andre har rettighederne til. Dette kan for eksempel være et firmanavn. Derved undgår du også konflikter og eventuelle sagsøgninger, som blot vil gøre personaliseringen af din bil til et mareridt.

Men hvem sidder og laver disse regler? Og hvem håndholder dem? Motorstyrelsen hos SKAT afgør, om dit ønske til en personlig tekst på nummerpladen kan opfyldes. De vurderer, om nummerpladen opfylder ovenstående krav og regler, og derfra kan de beslutte, om de vil godkende pladen eller ej.

Derfor er det væsentligt, at du tænker grundigt over disse regler, inden du ansøger om tekst på din nummerpladeramme. Undersøg eventuelt, om der allerede findes et firmanavn tilsvarende til din tekst. Er du i tvivl, kan du altid kontakte nummerpladerammefirmaet for råd og vejledning.

Nummerpladerammen.dk

Fabriksparken 23

2600 Glostrup

42 12 43 30

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*