Hvad er et førstehjælpskursus?

På et førstehjælpskursus lærer man hvordan man kan give førstehjælp til personer der har brug for det, eksempelvis i forbindelse med en ulykke eller et hjertestop. Man får typisk undervisning i hvordan man kan give førstehjælp til både små og store skader.

Hvad lærer man på et førstehjælpskursus?

Formålet med et førstehjælpskursus er at gøre almindelige mennesker i stand til at kunne yde førstehjælp til personer, der har brug for det, og man lærer hvordan man kan begrænse en ulykkes omfang.

På et førstehjælpskursus lærer man blandt andet hvordan man giver hjertemassage, og hvordan man bruger en hjertestarter til en person der har fået et hjertestop. Derudover kan man lære om interne og eksterne blødninger, skader på bevægeapparatet og om mindre skader såsom forbrændinger, snitsår og hovedskader.

Hvor lang tid tager et førstehjælpskursus?

Når man skal tage et førstehjælpskursus findes der flere forskellige typer af kurser man kan vælge, hvoraf nogle af kurserne har tilvalg. Et kursus i førstehjælp ved hjertestop tager typisk 4 timer, hvorimod det førstehjælpskursus der er påkrævet til kørekort tager 8 timer. Kurserne indeholder både teori og praktiske øvelser, som giver en de bedste forudsætninger for at kunne yde førstehjælp.

Hvem kan tage et førstehjælpskursus?

Førstehjælpskurser er for alle, uanset alder, køn og nationalitet. Hvis man ikke allerede har taget et førstehjælpskursus, bør man på det kraftigste overveje at tage et førstehjælpskursus. Hvis det er længe siden at man har taget et førstehjælpskursus, bør man også at tage et igen for at få genopfrisket hvordan man yder førstehjælp i forskellige situationer.

Hvorfor skal man tage et førstehjælpskursus?

Selvom man håber at det ikke skulle blive nødvendigt at yde førstehjælp, kan uheldet være ude – og så vil det være godt at kunne hjælpe til ved at yde førstehjælp, og måske endda være med til at redde liv. Hvis man tager et førstehjælpskursus bliver man klædt på til, hvordan man skal reagere i forskellige situationer, og derved være i stand til at kunne hjælpe personer, der har brug for det.

Man anslår at hjertestop rammer ca. 3500 personer i Danmark hvert år, hvoraf kun én ud af 10 personer overlever. Hvis man vil være med til at nedbringe antallet af personer der dør af hjertestop, er et førstehjælpskursus et godt sted at starte.

Et pludseligt hjertestop kan opstå ud af det blå, og det vil sige det kan ske alle steder; på arbejdspladsen, i hjemmet og i hjemmet. Med et førstehjælpskursus vil man blive i stand til at kunne hjælpe til, hvis man pludselig befinder sig i en situation, hvor en anden person får et hjertestop.

Cardiocare Scandinavia ApS

Rudolfgårdsvej 12

8260 Viby J

86 28 49 00

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*