Udlændingeret – kort og godt

Udlændingeret

Er du udenlandsk statsborger bosat i Danmark og i tvivl om dine rettigheder, kan du få hjælp af en advokat. Udlændigeret er et kompliceret juridisk emner, især fordi reglerne for tiden ofte bliver ændret og modificeret. Derfor kan reglerne omkring asyl, familiesammenføring, opholdstilladelse til udenlandske ægtefæller og arbejdstilladelse for udenlandske statsborgere kræve en større juridisk udredning. Det er en kendt sag, at det kan være meget svært at finde rundt i reglerne, og at man skal holde helt styr på lovgivningen, fordi der også kan opstå fejl i sagsbehandlingen. Derfor er det godt at være på den sikre side. Du finder en advokat i Charlottenlund med speciale i familiesammenføring og opholdstilladelse, og du har også mulighed for at få fat på en dygtig advokat inden for udlændingeret i København.

Statsborgerskab

Hvis du eller dine børn efter en årrække som bosat i Danmark ønsker statsborgerskab, er det vigtigt at have helt styr på regler og lovgivning. Den er nemlig blevet ændret løbende hen over de sidste par år, og derfor kan du og din familie risikere at komme i klemme i systemet. Der er som regel krav om en test af sprog og viden om det danske samfund, medmindre du eller dit familiemedlem har særrettigheder. Et eksempel på særrettigheder kan for eksempel være, at I kommer fra det danske mindretal i Slesvig, det gør det nemmere at blive dansk statsborger. Jeres tilknytning til Danmark frem for det land, som står i jeres pas, har også en betydning. Der sker også løbende ændring i kravene til statsborgerskabstesten, og derfor kan I godt opleve, at en bestået test ikke giver automatisk statsborgerskab, fordi testen ikke længere er tidssvarende, når den afleveres.

Familiesammenføring

Familiesammenføring og opholdstilladelse til ægtefælle, børn eller forældre er et kompliceret emne. Der er stor forskel på, om den, der søger familiesammenføring selv er dansk statsborger eller ej. Der er også krav til beskæftigelse, alder, formue og tilknytning til Danmark, og også inden for dette område bliver reglerne løbende justeret. Derfor er det godt at have en advokat, der kan hjælpe dig med at holde styr på det hele og i det omfang det er muligt sørge for at få dine familiemedlemmer til landet.

Asyl

Har du krav på asyl? Det kan være svært at finde ud af, måske lever din sag op til internationale konventioner og regler, men din sagsbehandler begår fejl undervejs. Derfor kan en advokat hjælpe dig med at holde styr på dine rettigheder i forhold til lovgivningen, så du opnår asyl, hvis du har krav på dette.

Advokat Lise Bouet
Lindegårdsvej 51
2920 Charlottenlund
39 63 41 11

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*