Øjenlæger med speciale i grå stær

Øjenlæger

Rigtig mange – især ældre mennesker – oplever med tiden nedsat og sløret syn. Det kan der være mange forskellige grunde til, men en af de hyppigste årsager er det man kalder for grå stær. Nedenfor forklarer vi hvad grå stær er, og hvilke muligheder man har for at blive behandlet. Er du interesseret? Så læs med her. Hvis du allerede ved hvad det er, og søger en akut tid, så kan du med fordel kontakte en øjenlæge i København allerede i dag, hvis du bor i hovedstaden.

Hvad er grå stær?

Grå stær forbindes ofte med stærkt nedsat, eller sløret syn. Med tiden ældes alle kroppens organer, og det samme gælder for øjnene. Den organiske linse eller hinde, som sidder som et lag på øjets pupil bliver med alderen slidt ned. Den bliver slidt ned i sådan en grad, at man begynder at kunne se gennem den. Den får en grålig farve og deraf kommer navnet grå stær. Typisk vil ældre mennesker blive diagnosticeret med grå stær, men yngre mennesker har også risikoen for at få det, hvis det ligger i generne. Grå stær kan blive påvirket af andre sygdomme i kroppen og de kan have en stor effekt på synets klarhed. Sygdomme som sukkersyge, øjensygdomme og leversygdomme kan alle have en negativ effekt på grå stær. Man kan være født med grå stær, men i langt de fleste tilfælde vil det forekomme i en ældre alder.

Behandlingsmetoder

Den mest almindelige behandling mod grå stær er gennem en operation af en kirurg. Specialisten går ind og fjerner det grå stær, som er tilbage på øjets pupil og opererer en ny linse ind. Denne linse bliver ofte opereret med plus eller minus, alt afhængig af, om patienten er nærsynet eller langsynet. Selve operationen er smertefri og tager i langt de fleste tilfælde under 20 minutter. Det er helt grundlæggende at få det opereret væk, hvis ens øjenlæge har givet besked om det. Hvis ikke man får det opereret, kan man risikere, at få nedsat synet yderligere. Efter operationen vil der gå 2-3 uger før kroppen har vænnet sig til det nye legeme i kroppen. I første omgang vil kroppen forsøge at udstøde det nye legeme, og derfor kan der gå lidt tid før, at øjnene fungerer normalt igen. Operationen er ganske almindelig, så selvom det ikke lyder rart, så kan det forløbe helt gnidningsfrit, hvis bare kirurgen er professionel og omhyggelig. Flere og flere øjenlæger i Århus foretager disse operationer, og du kan derfor med rette finde en professionel øjenlæge, og forhøre dig om dine muligheder.

Øjenlægernes Center
Hans Edvard Teglers Vej 9
2920 Charlottenlund
44 44 40 40

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*